Selectievoorwaarden en procedure

Ben jij ambitieus, leergierig, initiatiefrijk en maatschappelijk betrokken? Dan is het traineeprogramma van de gemeente Den Haag zeker wat voor jou!

De selectieprocedure voor het hbo- en wo-traineeprogramma 2019 is inmiddels afgerond. De selectieprocedure voor de nieuwe lichting van het hbo en wo-traineeprogramma start weer in 2020.

Randvoorwaarden

Voor het hbo- en wo-traineeprogramma gelden de volgende randvoorwaarden:

  • Je hebt maximaal 3 jaar relevante werkervaring. Dit betreft werk op minimaal hbo-niveau. Stages of leerwerkplekken tellen niet mee als relevante werkervaring, promotieonderzoek wel.
  • Als je wilt solliciteren voor het hbo-traineeprogramma moet je beschikken over een hbo-bachelordiploma behaald tussen 1 augustus 2018 en 1 september 2020. Dit betreft jouw laatst afgeronde hbo-bacheloropleiding.
  • Als je wilt solliciteren voor het wo-traineeprogramma moet je beschikken over een wo-masterdiploma behaald tussen 1 augustus 2018 en 1 september 2020. Dit betreft jouw laatst afgeronde wo-masteropleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed, in zowel woord als geschrift.

De datum die op het diploma staat is voor ons het criterium. Heb jij korte tijd vóór 1 augustus 2018 je diploma behaald, dan voldoe je helaas niet aan de voorwaarden.

Ben je afgelopen jaar niet door de selectie gekomen en wil je jezelf opnieuw bewijzen? Als je voldoet aan de randvoorwaarden ben je van harte welkom.

Selectieprocedure hbo- en wo-traineeprogramma gemeente Den Haag

Meer informatie over de selectieprocedure voor het hbo- en wo-traineeprogramma van de gemeente Den Haag volgt in 2020.

Profiel

Je herkent jezelf in de volgende punten:

  • Ambitieus, leergierig, initiatiefrijk.
  • Je werkt graag samen om tot betere prestaties te komen.
  • Je wilt resultaat zien van je werk en levert 100% inzet.
  • Je hebt binding met Den Haag en hart voor het publieke domein.
  • Je bent bereid de confrontatie met jezelf aan te gaan voor je eigen ontwikkeling.
  • Activiteiten naast je studie – zoals bestuurswerk bij studieverenigingen, deelname aan de lokale politiek en interessante bijbanen - zijn een plus, maar geen harde eis.

Persoonlijkheid en motivatie

Verder zijn wij vooral nieuwsgierig naar jouw persoonlijkheid en motivatie. Wat heb je te bieden, wat wil je bereiken en hoe heb je dit voor ogen? Als je hier een goed antwoord op kan geven, dan zijn wij geïnteresseerd!

Arbeidsvoorwaarden

Trainees ontvangen een goed startsalaris: maximaal € 2.618 als eerste jaars hbo-trainee of maximaal € 2.997 als eerste jaars wo-trainee. De overige arbeidsvoorwaarden zijn gelijk aan die voor andere werknemers die in dienst zijn bij de gemeente Den Haag.

Bekijk de arbeidsvoorwaarden en regelingen van de gemeente

Houd mij op de hoogte!

Ben je enthousiast en voldoe je aan de voorwaarden, laat dan je e-mailadres achter. Dan ontvang je van ons regelmatige updates en ben je als eerste op de hoogte van het laatste nieuws!

Meld je aan voor de updates!