Selectievoorwaarden en procedure

Ben jij ambitieus, leergierig, initiatiefrijk en maatschappelijk betrokken? Dan is het traineeprogramma van de gemeente Den Haag zeker wat voor jou!

De selectieprocedure voor het hbo- en wo-traineeprogramma is gestart: van maandag 8 april 9.00 uur tot en met dinsdag 9 april 16.00 uur kan je de eerste fase van het selectieproces afronden.

We wensen je veel plezier en waarderen de tijd die je in deze sollicitatie investeert. Succes!

Bekijk hier het selectieproces

Randvoorwaarden

Voor het hbo- en wo-traineeprogramma gelden de volgende randvoorwaarden:

  • Je hebt maximaal 3 jaar relevante werkervaring. Dit betreft werk op minimaal hbo-niveau. Stages of leerwerkplekken tellen niet mee als relevante werkervaring, promotieonderzoek wel.
  • Als je wilt solliciteren voor het hbo-traineeprogramma moet je beschikken over een hbo-bachelordiploma behaald tussen 1 augustus 2017 en 1 september 2019. Dit betreft jouw laatst afgeronde hbo-bacheloropleiding.
  • Als je wilt solliciteren voor het wo-traineeprogramma moet je beschikken over een wo-masterdiploma behaald tussen 1 augustus 2017 en 1 september 2019. Dit betreft jouw laatst afgeronde wo-masteropleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed, in zowel woord als geschrift.

De datum die op het diploma staat is voor ons het criterium. Heb jij korte tijd vóór 1 augustus 2017 je diploma behaald, dan voldoe je helaas niet aan de voorwaarden.

Ben je afgelopen jaar niet door de selectie gekomen en wil je jezelf opnieuw bewijzen? Als je voldoet aan de randvoorwaarden ben je van harte welkom.

Selectieprocedure hbo- en wo-traineeprogramma gemeente Den Haag

De selectieprocedure voor het hbo- en wo-traineeprogramma van de gemeente Den Haag loopt van maandag 8 april tot en met woensdag 5 juni. Behoor je tot de nieuwe lichting trainees? Dan start je per 1 september 2019. Hieronder vind je meer informatie over de selectieprocedure en onze privacyverklaring [pdf]. Zet alle data alvast in je agenda!

Fase 1: Aanmelden en talentpitch deel 1

Data: maandag 8 april 9.00 uur tot en met dinsdag 9 april 16.00 uur.

De link naar de digitale sollicitatieomgeving verschijnt maandag 8 april 9.00 uur op de website. In de eerste online sollicitatiefase bekijken we of je aan de randvoorwaarden voldoet en maak je twee testen. Deze fase bestaat uit een aantal stappen.

Je vult je persoonsgegevens in en beantwoordt een aantal (voorwaardelijke) vragen.

Daarna maak je een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest. Hiermee zien we of jij aanleg hebt voor de ontwikkeling van de competenties die voor de gemeente Den Haag belangrijk zijn (bijvoorbeeld: zelfsturend, resultaatgericht en initiatiefrijk). Wil je je voorbereiden op onze Braingame capaciteitentest?

Download de handleiding Braingame (PDF, 358,9 kB)

Indien je de testen in fase één goed hebt gemaakt, krijg je een uitnodiging voor deelname aan fase twee.

Je hoort uiterlijk vrijdag 12 april om 21.00 uur per mail of je door bent naar fase twee.

Fase 2: Talentpitch deel 2

Data: zaterdag 13 april 9.00 uur tot en met maandag 15 april 16.00 uur.

In de tweede fase zijn we benieuwd naar je motivatie en achtergrond. Je upload jouw cv en beantwoord drie vragen over je motivatie. Je kunt ook een videopitch uploaden, al is dat niet verplicht. Het is een kans om iets extra’s van jezelf en je motivatie te laten zien.

Je hoort uiterlijk woensdag 24 april 21.00 uur per e-mail of je door bent naar fase drie.

Fase 3: Sollicitatiegesprek

Data: de gesprekken vinden plaats tussen maandag 29 april en dinsdag 14 mei.

In de derde fase wordt je naar aanleiding van je talentpitch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met de traineecoördinator. Dat gesprek vindt plaats op het stadhuis van Den Haag. Solliciteren via Skype, Facetime of telefoon behoort niet tot de mogelijkheden.

Je hoort uiterlijk woensdag 15 mei 21.00 uur of je door bent naar fase vier.

Fase 4: Voorbereiding assessment

Datum: woensdag 15 mei

In de periode voorafgaand aan het assessment in fase vijf krijg je een voorbereidende opdracht toegestuurd. Ook krijg je inzicht in de beschikbaar traineefuncties, zodat je jouw voorkeur door kunt geven bij het aanmelden voor het assessment.

Fase 5: Groepsassessment

Data: maandag 20 mei (hbo) en woensdag 22 mei (wo) in Den Haag (let op: je dient de hele dag aanwezig te zijn)

Aan de hand van interviews en rollenspellen kijken we in hoeverre jij samenwerkingsgericht en ontwikkelingsgericht bent en kunt omgaan met feedback. Dit doe je samen met de andere traineekandidaten. Jouw aanwezigheid op deze dag is verplicht.

De dag na het assessment krijg je bericht of je door bent naar fase zes. Alle deelnemers krijgen na het assessment een schriftelijke rapportage met feedback toegestuurd. Als je bent afgevallen voor fase zes krijg je de mogelijkheid om een intakegesprek te voeren binnen de gemeente Den Haag om andere mogelijkheden te verkennen.

Fase 6: Sollicitatiedag met managers

Data: maandag 27 mei (hbo) en dinsdag 28 mei (wo) in Den Haag (let op: je dient de hele dag aanwezig te zijn)

Wij matchen je met één of meer managers van de afdelingen die traineefuncties bieden. Deze match vindt plaats op basis van waar wij denken dat jij het beste past, waarbij we jouw eigen voorkeuren meenemen. Aanwezigheid is noodzakelijk, videobellen behoort niet tot de mogelijkheden. Je krijgt de volgende dag te horen of je door bent naar fase zeven. Ben je niet door? Dan krijg je de mogelijkheid om een intakegesprek te voeren binnen de gemeente Den Haag om andere mogelijkheden te verkennen.

Fase 7: Arbeidsvoorwaardengesprek

Samen met de mede-trainees heb je een arbeidsvoorwaardengesprek op woensdag 5 juni.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden van de gemeente Den Haag

Fase 8: Start traineeprogramma

Op maandag 2 september is de introductiedag met je traineegroep en op dinsdag 3 september start je op je werkplek.

Profiel

Je herkent jezelf in de volgende punten:

  • Ambitieus, leergierig, initiatiefrijk.
  • Je werkt graag samen om tot betere prestaties te komen.
  • Je wilt resultaat zien van je werk en levert 100% inzet.
  • Je hebt binding met Den Haag en hart voor het publieke domein.
  • Je bent bereid de confrontatie met jezelf aan te gaan voor je eigen ontwikkeling.
  • Activiteiten naast je studie – zoals bestuurswerk bij studieverenigingen, deelname aan de lokale politiek en interessante bijbanen - zijn een plus, maar geen harde eis.

Persoonlijkheid en motivatie

Verder zijn wij vooral nieuwsgierig naar jouw persoonlijkheid en motivatie. Wat heb je te bieden, wat wil je bereiken en hoe heb je dit voor ogen? Als je hier een goed antwoord op kan geven, dan zijn wij geïnteresseerd!

Arbeidsvoorwaarden

Trainees ontvangen een goed startsalaris: maximaal € 2.618 als eerste jaars hbo-trainee of maximaal € 2.997 als eerste jaars wo-trainee. De overige arbeidsvoorwaarden zijn gelijk aan die voor andere werknemers die in dienst zijn bij de gemeente Den Haag.

Bekijk de arbeidsvoorwaarden en regelingen van de gemeente

Houd mij op de hoogte!

Ben je enthousiast en voldoe je aan de voorwaarden, laat dan je e-mailadres achter. Dan ontvang je van ons regelmatige updates en ben je als eerste op de hoogte van het laatste nieuws!

Meld je aan voor de updates!