René Welter

Tekenaar-werkvoorbereider
"‘Iets terug kunnen doen voor de stad waar ik woon’"

Sinds mei 2009 werk ik bij de gemeente Den Haag. Via een medewerker die al werkzaam was bij het IbDH ben ik in contact gekomen met de gemeente Den Haag. Ik ben begonnen als surveillant voor het Project Den Haag Schoon en in 2012 als tekenaar-werkvoorbereider aan de slag gegaan. Als tekenaar-werkvoorbereider houd ik mij bezig met het in kaart brengen van de bestaande installatie en ontwerpen van nieuwe situaties. Ik maak tekeningen, lichtberekeningen en schrijf bestekposten. Ik bereid zo goed mogelijk de werkzaamheden voor, voorafgaand aan de aanbesteding die daarop volgt.

In mijn rol ben ik onderdeel van het totale eindproduct waar wij als IbDH voor staan en daar ben ik trots op. Een eindresultaat waar ik persoonlijk trots op ben is de herinrichting van de Groot Hertoginnelaan. De Groot Hertoginnelaan is aangewezen als monumentaal erfgoed en behoort tot de Internationale Zone. De nieuwe inrichting is in nauwe samenwerking met de bewoners tot stand gekomen. Toen bekend werd dat de riolering moest worden vervangen ontstond al snel het plan om de verkeersveiligheid te verbeteren en het monumentale karakter van de laan te versterken. Voor deze herinrichting heb ik de aanlegtekeningen voor de verlichting gemaakt en revisies gecontroleerd. Er staat nu energie zuinige LED verlichting dat een mooi lichtbeeld geeft voor verkeers- en sociale veiligheid.

Den Haag is de stad waar ik ben geboren en getogen. Dat ik iets voor de stad kan doen, om het mooier of veiliger te maken geeft mij de meeste voldoening in mijn werk.

Herinrichting Groot Hertoginnelaan