Traineeprogramma Den Haag

De gemeente Den Haag zoekt maatschappelijk betrokken afgestudeerden die de verbinding leggen tussen ideeën en praktijk.

Wellicht is het je opgevallen: de jaarlijkse wervingscampagne voor onze traineeprogramma’s is nog niet gestart. Dat vinden wij ook jammer! Want zowel trainees en de gemeente Den Haag zijn enthousiast over het aanbod. Dus waarom geen werving? We willen goed blijven aansluiten bij de behoeften van nu en de toekomst. Daarom nemen we de tijd om dit goed te onderzoeken en te verwerken in nieuwe programma's. We zijn druk bezig met dit onderzoek. Daarom weten we niet wanneer de werving wel van start gaat. Wil je op de hoogte blijven schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Natuurlijk willen wij jong talent wel een plek blijven bieden! Je vindt ons aanbod ook op de onderstaande sites:

Vacatures LinkedIn Instagram Facebook

Laat je e-mail achter en blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van alle updates omtrent de nieuwe programma's en werving?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wo-traineeprogramma

Heb jij (binnenkort) een wo-master afgerond? Ben je op zoek naar een plek om je verder te ontwikkelen en je kwaliteiten te ontdekken? Wie weet kan jij straks aan de slag als beleidsadviseur, projectleider of adviseur van een wethouder! Tijdens het wo-traineeship doe je twee jaar ervaring op bij de gemeente Den Haag. Je zal verschillende rollen op je nemen en wordt uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen.

Ook volg je een opleidingsprogramma en een persoonlijk effectiviteitstraject. Als jij het traineeprogramma succesvol afrondt, doen we er samen met jou alles aan om te zorgen dat jij jouw carrière binnen de gemeente Den Haag kan voortzetten. Zodat je jouw maatschappelijke ambities kunt verwezenlijken en van betekenis kan zijn voor de organisatie en de stad. Meer weten?

Check het wo-traineeprogramma

Hbo-traineeprogramma

Wil jij ontdekken waar jouw kracht ligt? Ons traineeship is de ideale vervolgstap na je studie. Als één van de weinige organisaties in Nederland investeert gemeente Den Haag in een tweejarig traineeprogramma voor talentvolle hbo-afgestudeerden. Als hbo-trainee kun je veel verschillende functies uitproberen: bijvoorbeeld projectleider WK-volleybal, communicatiespecialist bij internationale events of beleidsmedewerker openbare ruimte.

Je volgt ook een opleidingsprogramma, waarin je werkt aan je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dit traject volg je deels individueel en deels samen met je mede-trainees. Word jij enthousiast van afwisselend en uitdagend werk? En ben je klaar om jezelf in hoog tempo te ontwikkelen?

Check het hbo-traineeprogramma

Voor iedereen

De gemeente Den Haag is een inclusieve organisatie. Medewerkers mogen zichzelf zijn en zich gewaardeerd voelen. Hier maken we actief werk van, want we zijn ervan overtuigd dat we op deze manier alle talenten en verschillen benutten én een aantrekkelijke en betrokken werkgever zijn voor iedereen. Een paar voorbeelden van concrete acties:

  • We hebben het charter ‘Talent naar de top’ mede-ondertekend om meer vrouwen in hogere functies te krijgen.
  • We waren de eerste gemeente die deel uitmaakte van 'Workplace Pride', een internationaal netwerk van organisaties dat zich sterk maakt voor de zichtbaarheid en acceptatie van LGBT's op de werkplek. Den Haag heeft ook een door medewerkers opgericht LGBT-netwerk ‘Den Haag Pride’.
  • We hebben anoniem solliciteren ingevoerd: wie op een hogere functie (schaal 10 t/m 14) solliciteert, doet dat anoniem.
  • We zijn initiatiefnemer van het netwerk Den Haag Inclusief. Dit netwerk bestaat uit Haagse werkgevers die werk maken van diversiteit en inclusie binnen de eigen organisaties en zich gezamenlijk inzetten voor een inclusieve Haagse arbeidsmarkt.