Traineeprogramma Den Haag

De gemeente Den Haag zoekt maatschappelijk betrokken afgestudeerden die de verbinding leggen tussen ideeën en praktijk. Door twee keer een functie te vervullen van een jaar op verschillende plekken in de organisatie, leer je hoe belangrijk en complex het werk van de gemeente is. Je doorloopt daarnaast ook een opleidingstraject om jezelf persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen.

De gemeente Den Haag investeert graag in jou. Het binnenhalen en behouden van mensen met talent is voor onze organisatie van groot belang voor de toekomst, om dynamisch en vitaal te blijven. En jij krijgt de kans om je te ontwikkelen tot een breed inzetbare professional, onder goede arbeidsvoorwaarden. Ben jij die creatieve denker, pionier en verbinder? Ben je niet bang om jezelf te laten zien en durf je initiatief te nemen?

De selectieprocedure voor het hbo- en wo-traineeprogramma 2019 is inmiddels afgerond.

Wo-traineeprogramma Hbo-traineeprogramma Bekijk de selectievoorwaarden

Laat je e-mail achter en blijf op de hoogte!

Geïnteresseerd in het wo- of hbo-traineeprogramma 2020? Laat dan je e-mailadres achter, dan ontvang je vanaf de start van de nieuwe werving in 2020 regelmatig updates.

Meld je aan voor de updates!

Wo-traineeprogramma

Heb jij (binnenkort) een wo-master afgerond? Ben je op zoek naar een plek om je verder te ontwikkelen en je kwaliteiten te ontdekken? Wie weet kan jij straks aan de slag als beleidsadviseur, projectleider of adviseur van een wethouder! Tijdens het wo-traineeship doe je twee jaar ervaring op bij de gemeente Den Haag. Je zal verschillende rollen op je nemen en wordt uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen.

Ook volg je een opleidingsprogramma en een persoonlijk effectiviteitstraject. Als jij het traineeprogramma succesvol afrondt, doen we er samen met jou alles aan om te zorgen dat jij jouw carrière binnen de gemeente Den Haag kan voortzetten. Zodat je jouw maatschappelijke ambities kunt verwezenlijken en van betekenis kan zijn voor de organisatie en de stad. Meer weten?

Check het wo-traineeprogramma

Hbo-traineeprogramma

Wil jij ontdekken waar jouw kracht ligt? Ons traineeship is de ideale vervolgstap na je studie. Als één van de weinige organisaties in Nederland investeert gemeente Den Haag in een tweejarig traineeprogramma voor talentvolle hbo-afgestudeerden. Als hbo-trainee kun je veel verschillende functies uitproberen: bijvoorbeeld projectleider WK-volleybal, communicatiespecialist bij internationale events of beleidsmedewerker openbare ruimte.

Je volgt ook een opleidingsprogramma, waarin je werkt aan je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dit traject volg je deels individueel en deels samen met je mede-trainees. Word jij enthousiast van afwisselend en uitdagend werk? En ben je klaar om jezelf in hoog tempo te ontwikkelen?

Check het hbo-traineeprogramma

Voor iedereen

De gemeente Den Haag is een inclusieve organisatie. Medewerkers mogen zichzelf zijn en zich gewaardeerd voelen. Hier maken we actief werk van, want we zijn ervan overtuigd dat we op deze manier alle talenten en verschillen benutten én een aantrekkelijke en betrokken werkgever zijn voor iedereen. Een paar voorbeelden van concrete acties:

  • We hebben het charter ‘Talent naar de top’ mede-ondertekend om meer vrouwen in hogere functies te krijgen.
  • We waren de eerste gemeente die deel uitmaakte van 'Workplace Pride', een internationaal netwerk van organisaties dat zich sterk maakt voor de zichtbaarheid en acceptatie van LGBT's op de werkplek. Den Haag heeft ook een door medewerkers opgericht LGBT-netwerk ‘Den Haag Pride’.
  • We hebben anoniem solliciteren ingevoerd: wie op een hogere functie (schaal 10 t/m 14) solliciteert, doet dat anoniem.
  • We zijn initiatiefnemer van het netwerk Den Haag Inclusief. Dit netwerk bestaat uit Haagse werkgevers die werk maken van diversiteit en inclusie binnen de eigen organisaties en zich gezamenlijk inzetten voor een inclusieve Haagse arbeidsmarkt.