Werken bij Den Haag

Den Haag is in alle opzichten een moderne werkgever. Van flexibele arbeidsvoorwaarden tot aandacht voor jouw ontwikkeling en van stages tot traineeships. Het is allemaal goed geregeld.

Salaris en arbeidsvoorwaarden

Bij Den Haag kun je niet alleen rekenen op een behoorlijk salaris, we begrijpen ook dat iedereen verschillende behoeften heeft. Je arbeidsvoorwaarden kun je daarom voor een groot deel zelf vormgeven. Van extra vakantie tot een fiets, er zijn veel mogelijkheden.

Werktijden en verlof

Van fulltime tot parttime en met mogelijkheden om je werkweek zelf in te delen. Diverse verlofmogelijkheden die de combinatie van leven en werken gemakkelijker maken. We begrijpen dat iedereen andere omstandigheden heeft en daar houden we rekening mee.

Jouw ontwikkeling

Jouw ontwikkeling is voor ons belangrijk. Daarom gaan we daarover met je in gesprek en we ondersteunen je. Bij het nadenken over jouw loopbaan en wat we daarbij voor jou kunnen doen. Met opleidingen, trainingen en verschillende vormen van mobiliteit.

Stages

Den Haag geeft studenten graag de kans om werkervaring op te doen. We bieden mogelijkheden voor mbo-, hbo- en wo-stages. Van meewerkstage tot afstudeeronderzoek. Als jij een goed idee hebt, willen wij dat graag horen.

Traineeprogramma

Voor starters op de arbeidsmarkt biedt Den Haag uitzicht op een aantal intensieve, maar leerzame traineeprogramma’s. Van algemeen tot bedrijfsvoering. Daarnaast doen we mee aan het G4 traineeprogramma. Zo leer je maar liefst vier grote gemeenten kennen.

Sollicitatieprocedure

Den Haag hecht aan een goede en voor alle betrokkenen heldere sollicitatieprocedure. We hanteren daarbij de normen uit de Sollicitatiecode 2017. Lees hier hoe de procedure in grote lijnen verloopt.

Voor iedereen

De gemeente Den Haag is een inclusieve organisatie. Medewerkers mogen zichzelf zijn en zich gewaardeerd voelen. Hier maken we actief werk van, want we zijn ervan overtuigd dat we op deze manier alle talenten en verschillen benutten én een aantrekkelijke en betrokken werkgever zijn voor iedereen. Een paar voorbeelden van concrete acties:

  • We hebben het charter ‘Talent naar de top’ mede-ondertekend om meer vrouwen in hogere functies te krijgen.
  • We waren de eerste gemeente die deel uitmaakte van 'Workplace Pride', een internationaal netwerk van organisaties dat zich sterk maakt voor de zichtbaarheid en acceptatie van LGBT's op de werkplek. Den Haag heeft ook een door medewerkers opgericht LGBT-netwerk ‘Den Haag Pride’.
  • We hebben anoniem solliciteren ingevoerd: wie op een hogere functie (schaal 10 t/m 14) solliciteert, doet dat anoniem.
  • We zijn initiatiefnemer van het netwerk Den Haag Inclusief. Dit netwerk bestaat uit Haagse werkgevers die werk maken van diversiteit en inclusie binnen de eigen organisaties en zich gezamenlijk inzetten voor een inclusieve Haagse arbeidsmarkt.

Vacatures of stages vinden